Wednesday, March 18, 2009

ذلك الكأن للذيذ

سنتكلم اليوم عن ذلك الكأن اللذيذ المسمي
البطاطس المحمره
تعيش البطاطس المحمره وتتكاثر في المطابخ
وتختلف أشكالها ومسمياتها
ولكنها تبقي في النهايه
مندرجه من سلسلت المحمرات
وتتكاثر اليطاطس المحمره عن طريق التزاوج الاجنسي
ولكن بطريقه مختلفه
فالأنقسام لا يكون بطريقه زوجيه
ومطابقه
وأنما يكون في عدة طرق
وينتج عنه أصابع البطاطس المحمره والتي لاتتفق
في الشكل الخارجي كما أن هذا الأنقسام
يكون محدود ومحصور في وحدة البططسايه
التي تحدد علي أساس حجمها
بالأضافه لأسلوب ست البيت في التقطيع
عدد الأصابع التي ستنتج عن البططسايه الواحده
وتكون دورة حيات البطاطس المحمره قصيره جدا
فهي تبداء مع بداية تقشير ثمرة البطاطس
مرورا بمرحلة الأنقسام
أنتهاء بمرحلة التحول النوعي
من بطاطس نيه إلي بطاطس محمره
وهي تعد أطول مراحل حيات البطاطس المحمره
و أسخفها
الواحد يفضل ملطوع جنب الطاسه
لحد بسلمتها لما تستوي وساعة الأكل
تخلص في ثواني
المهم نرجع لموضوعنا الأساسي
ونتيجه لهذا التحول الكبير في المرحله السابقه
فأن البطاطس المحمره تخرج إلي الحياه
الجديده وهي شديدة السخونه
وتنتهي حياتها أيضا بعد تلك اللحظه
ولكن بأوقات متفاوته
تقدر علي أساس طفاسة ألي حياكل
وجوعه
والحد الأقصي للمده دي مش بيوصل
للنص ساعه
لتنتهي حياة هذا
الكأن اللطيف
المقرمش من الخارج والطري من الداخل
في مصارين سعادتكم
كان معكم مراسلكم من مطبخ بيتنا
أنا ألي أبتديت أجوع

No comments: